Mrežni podjetniški inkubator Vrelec d.o.o. ponovno uspešen pri črpanju državnih in evropskih sredstev

22. 09. 2020
Mrežni podjetniški inkubator Vrelec d.o.o. ponovno uspešen pri črpanju državnih in evropskih sredstev

MPI Vrelec Rogaška Slatina je kot osrednja točka podjetništva Obsotelja in Kozjanskega v dobrem desetletju delovanja sodeloval pri ustanovitvi več kot 100 gospodarskih subjektov. Organizirali so več kot 800 dogodkov, sklenili več kot 200 partnerstev za pospeševanje podjetništva v Sloveniji in tujini ter opravili več kot 6000 ur svetovanj in mentoriranja. Vse to ne bi bilo mogoče brez sredstev iz različnih razpisov. Še posebej so po besedah direktorice Branke Aralica, MPI Vrelec d.o.o., ponosni, da so bili uspešni na razpisu Javne agencije SPIRIT, MGRT, in tako pridobili skoraj 450 tisoč evrov. Dodatna sredstva so jim omogočila dodatno zaposlitev in še več ur ekspertnega svetovanja in mentoriranja za zagon, rast in razvoj podjetij v okviru projekta SIO Vrelec 2020-2022.

 

V sodelovanju z  Javno agencijo Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije – Spirit v okviru Programa podpornih storitev subjektov inovativnega okolja v Republiki Slovenji v letih 2020 do 2022 »SIO 2020-2022« izvaja operacijo SIO – VRELEC 2020 – 2022.

 

Aktivnosti v okviru prej navedene operacije se izvajajo v obdobju 01.01.2020 do 31.12.2020 in jih sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

 

Namen projekta je financiranje izvajanja brezplačnih storitev za ciljne skupine v okviru subjektov inovativnega okolja, ki bodo z izvedbo aktivnosti, ki so predmet tega javnega razpisa, oblikovali uravnoteženo programsko podporo za zagon, rast in razvoj podjetij.

 

#povezovanje #občina #jaspirit #mgrt #siovrelec