Nagovor župana, mag. Branka Kidriča, z dne 29.9.2020

29. 09. 2020
Nagovor župana, mag. Branka Kidriča, z dne 29.9.2020

Spoštovane občanke in občani,

 

v  zadnjem obdobju se ponovno srečujemo z zaskrbljujočimi podatki o širjenju virusa Covid -19 v naši okolici. Zdravstvena postaja Rogaška Slatina bo samo danes, 29.9.2020, zaprta zaradi izvedbe vseh ukrepov, ki so potrebni po včerajšnjem vnosu Covid – 19 s strani pacienta.  Naša občina ni izolirano območje in navkljub relativno nizkemu številu okužb je zaskrbljujoče dejstvo, da vir okužb obolelih praviloma ni znan,  oziroma ni določljiv.  Zato moramo v našem prostoru še resneje izvajati preventivne ukrepe, z osnovnim ciljem preprečitve škode, ki nam jo ta virus lahko povzroči.

 

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) najnovejši epidemiološki podatki kažejo, da se okužba z novim korona virusom pogosteje pojavlja v delovnih organizacijah in to v skupkih več zaposlenih, kar lahko privede do hitrega in obsežnega širjenja bolezni v kolektivu. Zato je nujno treba izvajati predpisane zaščitne ukrepe, če ti še niso bili uvedeni, oziroma so bili, po uspešnem delovanju v spomladanskem času, opuščeni. Ker so epidemiološke službe zaradi skokovitega povečevanja potrjenih primerov okužb že prezasedene, se bo treba v lokalnem okolju nujno odzivati samoiniciativno.

 

Odgovorni na Občini Rogaška Slatina in v Občinskem štabu civilne zaščite Občine Rogaška Slatina tekoče spremljamo dogajanje, povezano s širjenjem korona virusa tako v Pegazovem domu, naši občini, kot tudi v bližnji okolici in nekoliko širše. Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da omejimo nevarnost, ki jo ta virus prinaša. Seveda se zavedamo, da je uspešnost našega dela odvisna od sodelovanja vseh občank in občanov, od upoštevanja navodil NIJZ, predvsem pa od medsebojnega zaupanja ter hitrega in učinkovitega obveščanja, ki pripomore k pravilnemu ukrepanju posameznika.

 

Verjamemo, da zmoremo skupaj narediti najboljše za naše lokalno okolje. Ostanimo zdravi.

 

mag. Branko Kidrič

                                                                                                                                   ŽUPAN