Skupaj z vami si prizadevamo za trajnosten in odgovoren turizem

07. 10. 2020
Skupaj z vami si prizadevamo za trajnosten in odgovoren turizem

Na letošnji spletni konferenci 2020 Sustainable Top 100 Global Destination je bila na podlagi primera dobre prakse trajnostnega turizma 𝗺𝗲𝗱 𝗧𝗢𝗣 𝟭𝟬𝟬 𝘁𝗿𝗮𝗷𝗻𝗼𝘀𝘁𝗻𝗶𝗵 𝗱𝗲𝘀𝘁𝗶𝗻𝗮𝗰𝗶𝗷 𝗻𝗮 𝘀𝘃𝗲𝘁𝘂 𝗽𝗼𝗻𝗼𝘃𝗻𝗼 𝘂𝘃𝗿šč𝗲𝗻𝗮 𝘇𝗲𝗹𝗲𝗻𝗮 turistična 𝗱𝗲𝘀𝘁𝗶𝗻𝗮𝗰𝗶𝗷𝗮 𝗥𝗼𝗴𝗮š𝗸𝗮 𝗦𝗹𝗮𝘁𝗶𝗻𝗮.  

 

Konferenca poteka od (6. - 11. 10. 2020) online: https://greendestinations.org/ GreenDestinations

 

Letošnje srečanje nosi naslov »Skupaj ponovno zgradimo turizem« in je namenjeno redifiniciji uspeha v turizmu. Rdeča nit srečanja »Skupaj ponovno zgradimo turizem« je odziv turističnih destinacij na letošnjo svetovno zdravstveno krizo in iskanje načinov za prilagajanje le tej.

 

Na začetku srečanja  je predsednik fundacije Green Destinations,  dr. Albert Salman,  postavil zanimivo trditev: »Če bo vaša destinacija trajnostno in zeleno usmerjena, samo zaradi tega turisti ne bodo hodili, če ne bo, ne bo nikogar«.  S tem je dr. Salman zajel bistvo vseh trajnostnih in zelenih prizadevanj vseh zelenih destinacij sveta. Razvoj, ki je usmerjen izrazito trajnostno, s posebno skrbjo za okolje, v varovanje kulturne in naravne dediščine, ki skrbi za dobrobit lokalnega prebivalstva ter za socialni vidik družbe, je usmerjen v prihodnost in edini smiselen.

 

Oglejte si video, v katerem se izpiše vseh sto uvrščenih destinacij:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=16&v=wyBhT7I5Wsg&feature=emb_title

 

#visitrogaskaslatina #greendestination #ifeelsLOVEnia