Nagovor župana, mag. Branka Kidriča, z dne 26.11.2020

26. 11. 2020
Nagovor župana, mag. Branka Kidriča, z dne 26.11.2020

Spoštovane občanke, spoštovani občani, 

 

ustavitev javnega življenja in drugi ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa so korenito zarezali v naš vsakdan in spremenili potrebe ljudi in skupnosti. Da v tem času potekajo vsaj najnujnejše storitve in da ne izgubimo upanja v izboljšanje stanja, v veliki meri skrbijo številne ustanove in posamezniki. V občinski upravi skušamo z novoletnim prižigom lučk ter drobnimi pozornostmi za rizične skupine pomagati pri preživljanju tega rizičnega obdobja.

 

V primerjavi s prvim valom epidemije dnevno beležimo manj klicev za pomoč, kar je dober znak informiranosti in solidarnosti, saj mnogi pomagate svojcem, sosedom in  prijateljem. Povprečno zabeležimo petnajst klicev na dan. Nihče ne sme ostati sam, zato nas pokličite, če potrebujete informacije, 03 81 81 700 ali pomoč, 041 372 298.

 

Zahvaljujem se vsem občankam in občanom, ki upoštevate navodila Vlade RS in NIJZ ter ostajate doma; predvsem pa tistim, ki ste pozorni tudi na sosede v stiski. S tem skrbite, da naš zdravstveni dom v obdobju, ko pomoč potrebujejo predvsem oboleli s koronavirusom, ni dodatno obremenjen.

 

Ob tem se zahvaljujem tudi vsem sodelavkam in sodelavcem ter članom Občinskega štaba civilne zaščite, ki izvajajo ukrepe za zajezitev epidemije, bodisi na delovnih mestih ali od doma.

 

Vsem skupaj želim veliko zdravja, strpnosti, solidarnosti in sočutja!

 

mag. Branko Kidrič

ŽUPAN