Projekt SMS donacije v sodelovanju med Občino Rogaška Slatina in RK Slovenije - Območnim združenjem Šmarje pri Jelšah, za odpravo posledic epidemije

06. 01. 2021
Projekt SMS donacije v sodelovanju med Občino Rogaška Slatina in RK Slovenije - Območnim združenjem Šmarje pri Jelšah,  za odpravo posledic epidemije

Poziv na pomoč družinam, ki so se med trajanjem epidemije znašle v stiski

 

V Rogaški Slatini želimo v okviru humanitarne akcije Stopimo skupaj zbrati prostovoljne prispevke gospodarskih subjektov in posameznikov ter jih nato razdeliti družinam, ki so se med epidemijo znašle v stiski. Nekaj lokalnih podjetij in posameznikov se je prošnji že odzvalo, na občini pa upamo, da se bo v prihodnjih dneh zbralo še več sredstev za podporo najranljivejšim skupinam.

 

Humanitarni projekt se izvaja z Območnim združenjem Rdečega križa Šmarje pri Jelšah, na pobudo župana, mag. Branka Kidriča.  Zgodbe izbranih družin, ki so se znašle v stiski, so nove in težke, letošnja epidemija jih je marsikje še dodatno okrepila. Zato zdaj potrebujejo pomoč bolj kot kdaj koli prej.

 

»Naprošam vse, ki lahko v tem trenutku vsaj malo pomagajo, da s prostovoljnimi prispevki pomagajo zmanjšati stisko tistih naših občanov, ki trenutno ne zmorejo sami. Naš svet je povsem isti kot včeraj, ta čas je le pokazal, kako se čutimo in si zmoremo pomagati. Ne pustimo, da bi si zaradi strahu ne upali pomagati bližnjim,« nagovarja občane župan, mag. Branko Kidrič.

 

Družinam v stiski lahko pomagamo tako, da na številko 1919 pošljemo SMS sporočilo ROGASKASLATINA ali ROGASKASLATINA5 in tako prispevamo en ali pet evrov. Lahko pa s sklicem 500 - nakažemo prostovoljni prispevek na TRR  Območnega združenja Rdečega križa Šmarje pri Jelšah, SI56 6100 0001 6073 732 odprt pri Delavski hranilnici.

 

Družine na območju občine, med katere se bo razdelilo sredstva na podlagi zbranih prostovoljnih prispevkov, bodo izbrane po predlogih Območnega združenja Rdečega križa Šmarje pri Jelšah, lahko pa na mail petra.gasparic@rogaska-slatina.si posredujete tudi svoje potrebe ali opažanja.

 

Projekt bo trajal od 8. januarja do 28. februarja 2021. Celotni znesek zbranih sredstev bomo javno objavili po prejemu podatka o zbranih sredstev od operaterja;  kasneje pa tudi število družin iz območja naše občine, ki smo jim zbranimi sredstvi zmogli polepšati dan.

 

S svojim prispevkom bomo olajšali življenje posameznim družinam in posameznikom v stiski. Vnaprej se zahvaljujemo za razumevanje in sodelovanje v projektu.

 

Pri Telekomu Slovenije bo vklop storitve 8.1.2021. Občina Rogaška Slatina bo tudi z ostalimi operaterji sklenila ustrezne pogodbe za vklop storitve.