V Pegazovem domu navkljub okužbam stanje obvladljivo

06. 01. 2021
V Pegazovem domu navkljub okužbam stanje obvladljivo

Epidemiološka slika z novim koronavirusom tudi v letu 2021 ni obetajoča. V Rogaški Slatini je bilo v ponedeljek, 4.1.2020, aktivnih 105 okužb, skupaj je virus prebolelo 589 občanov. Okuženi so tudi stanovalci doma starejših, kamor je tik pred novim letom prišlo do novega vdora okužbe.

 

V Pegazovem domu je trenutno okuženih 19 stanovalcev in 6 zaposlenih. Trije stanovalci so v bolnišnični obravnavi, ostali so v domu. Po besedah direktorice, ge. Kristine Kampuš,  je njihovo stanje stabilno, postopoma se ozdravljeni vračajo iz rdeče cone v svoje sobe. Direktorica se nadeja, da se bo sčasoma situacija umirila, 18. januarja naj bi bilo 71 stanovalcev precepljenih z drugim odmerkom cepiva proti Covidu 19, kar pomeni, da bi bili zaščiteni pred okužbo. Dodatno se bodo še cepili tisti stanovalci, ki se v prvem terminu iz različnih razlogov niso mogli. Sicer pa v skladu z navodili epidemiološke službe še naprej izvajajo vse potrebne preventivne ukrepe. 

 

Vsak od nas pa lahko sam največ pripomore k zajezitvi okužbe z doslednim spoštovanjem ukrepov, le tako bomo uspeli zavarovati svoje zdravje, pa tudi zdravje naših najranljivejših skupin.

 

Ostanite zdravi!