Izpostavljamo aktualne evropske in slovenske razpise

27. 01. 2021
Izpostavljamo aktualne evropske in slovenske razpise

Ministrstvo za kulturo je objavilo dva nova javna razpisa, in sicer:

 

Javni razpis za izbor kulturnih projektov na področju nepremične kulturne dediščine, ki jih bo v letih 2021-2022 sofinancirala Republika Slovenija:

 

Predmet razpisa je sofinanciranje kulturnih projektov na področju nepremične kulturne dediščine:

 

Sklop 1: sofinanciranje obnovitvenih del za ohranjanje varovanih sestavin nepremičnih spomenikov in njihovih delov in

 

Sklop 2: sofinanciranje izvedbe konservatorsko-restavratorskih posegov na delih nepremičnih spomenikov

 

Na voljo je 6.500.000,00 EUR, in sicer se lahko prejme največ 200.000,00 EUR in največ 50 % vrednosti upravičenih stroškov (Sklop 1) in 40.000,00 EUR in največ 100 % vrednosti upravičenih stroškov (Sklop 2).

 

Prijavitelj je lahko le (so)lastnik, njegov pooblaščenec ali upravljavec kulturnega spomenika. 

 

Rok za prijavo je 9.2. 2021 do 23.59

 

Javni razpis za izbor kulturnih projektov na področju intermedijskih umetnosti, ki jih bo v letu 2021 sofinancirala Republika Slovenija 

 

Aktualna so štiri področja: produkcija in postprodukcija v Sloveniji, postprodukcija na referenčnih prizoriščih v tujini, prvi avtorski projekt in delovne štipendije.

 

Na voljo je 100.000,00 EUR, ministrstvo bo v letu 2021 predvidoma financiralo do dve delovni štipendiji. Vrednost posamezne delovne štipendije je 5.000,00 EUR bruto.

 

Kandidirajo lahko nevladne kulturne organizacije, javni zavodi na področju kulture in samozaposleni v kulturi in druge fizične osebe, ki delujejo na področju intermedijskih umetnosti.

 

Rok za prijavo je 12. 2. 2021 do 23.59

 

 

Zavod RS za zaposlovanje je objavil dva nova javna razpisa, in sicer

 

Javno povabilo delodajalcem za izvedbo programa Zelena delovna mesta:

Program je namenjen vključevanju brezposelnih oseb na področje zelenih delovnih mest (npr. gozdno-lesna veriga, učinkovita raba naravnih virov, proizvodnja energije iz obnovljivih virov, povečanje energetske učinkovitosti ter trajnostni turizem).

 

Na voljo je 1,5 milijona EU oz. zaposlitev 190 brezposelnih oseb. Mesečna subvencija za izplačilo znaša 340,00 EUR za zaposlitev s polnim delovnim časom 40 ur na teden.  

 

Prijavijo se lahko delodajalci, ki so pravne ali fizične osebe vsaj 12 mesecev vpisane v Poslovni register Slovenije, imajo vsaj enega zaposlenega v zadnjih treh mesecih ali so samozaposleni ter izpolnjujejo še vse druge pogoje za prijavo,

 

Javno povabilo delodajalcem za izvedbo lokalnih programov usposabljanja na delovnem mestu za osebe z mednarodno zaščito in tujce:

 

Na voljo je 230.000,00 EUR za leto 2021 in 150.000,00 EUR za leto 2022. Mesečni strošek izvedbe usposabljanja za udeleženca znaša 373,00 EUR, kar za šest mesecev skupaj pomeni 2.238,00 EUR in strošek predhodno opravljenega zdravniškega pregleda v dejanski višini.

 

Prijavijo se lahko pravne osebe in s.p.-ji.

 

Na področju evropskih razpisov pa izpostavljamo razpis (glej str 4/5) Razpis LIFE za sofinanciranje nevladnih organizacij: Evropski zeleni dogovor, ki ga objavlja EASME:

 

Izvajalska agencija za mala in srednja podjetja EASME je v okviru programa za okolje in podnebne ukrepe LIFE objavila javni razpis v vrednosti 12 milijonov evrov, namenjen podpori in krepitvi zmogljivosti nevladnih organizacij za učinkovitejše delovanje na področju implementacije evropskega zelenega dogovora.

 

Na voljo je 12 milijonov evrov, namenjen podpori in krepitvi zmogljivosti nevladnih organizacij za učinkovitejše delovanje na področju implementacije evropskega zelenega dogovora.

 

Na razpis se lahko prijavijo nevladne organizacije iz držav članic EU, ki primarno delujejo na področju okolja in/ali podnebnih sprememb.

 

Rok za prijavo je do 31. marca 2021