Nagovor župana, mag. Branka Kidriča, z dne 18.11.2021

18. 11. 2021
Nagovor župana, mag. Branka Kidriča, z dne 18.11.2021

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

 

Covid -  19 nedvomno posega na vse vidike tradicionalnega načina življenja v lokalni skupnosti in razumljivo vzbuja zaskrbljenost nad spremenjenim življenjskim slogom in prihodnostjo. Medtem ko javno zdravje postavljamo na prvo mesto vrednostne lestvice, pa se je z odkrito, konsistentno in proaktivno komunikacijo nujno posvečati tudi gradnji medčloveških odnosov.

 

Rdeča nit mojih nagovorov med pandemijo je zelo preprosta, a neizmerno pomembna. To so SOLJUDJE. Čas v katerem živimo je pokazal, kako zelo pomembni so soljudje: da se učimo sobivanja, da smo spoštljivi in sočutni do bolnih, da znamo razmišljati v množini, da lahko poskrbimo za svoje bližnje, da cenimo ljudi, ki skrbijo za nas in da spoznavano ljudi, ki jih sicer nikoli ne bi srečali. Soljudje so pomembni zaradi vsega naštetega, predvsem pa zato, da ostanemo ljudje.

 

Naj bosta solidarnost in medsebojno spoštovanje v teh dneh, ko je na veliki preizkušnji celoten zdravstveni sistem, naši zvesti spremljevalki. Ne pozabimo na smiselnost cepljenja, spoštovanje predpisanih ukrepov, zaščito sebe in svojih bližnjih.

 

 

mag. Branko Kidrič

                                                                                                                                                                               ŽUPAN