Kako lahko pomagamo prebivalcem Ukrajine?

09. 03. 2022
Kako lahko pomagamo prebivalcem Ukrajine?

Občina Rogaška Slatina, štab Civilne zaščite občine Rogaška Slatina ter Območno združenje RK Šmarje pri Jelšah obveščamo, da bomo v tem tednu pristopili k zbiranju materialne humanitarne pomoči za prebivalce in prebivalke Ukrajine.

 

Zbirajo se:

 

- prehranski izdelki z rokom uporabe vsaj pol leta in zapakirani v originalno embalažo, (testenine, konzerve, sokovi, voda…)

- higienski pripomočki, (otroške plenice, zobne ščetke, brivniki, zobne paste, mila, vložki, tamponi, šamponi…)

 

Do nadaljnjega se ne zbira: oblačil, obutve, odej, rjuh in spalnih vreč.

  

Oddaja zbranih artiklov bo potekala v prostorih PGD Rogaška Slatina, Prvomajska ulica 15a, 3250 Rogaška Slatina, v petek, 11. marca 2022 od 16.00 do 20.00 ure. Za vse dodatne informacije in pojasnila lahko pokličete koordinatorja zbiralne akcije na 031 514 848 (Miha Šket) ali pošljete mail na  .

 

Ko se spopadi ali vojne znajdejo na naslovnicah časopisov in v elektronskih medijih, lahko povzročijo občutke, kot so strah, žalost, jeza in tesnoba, ne glede na to, kje živimo. Otroci vedno iščejo občutek varnosti in zaščite najprej pri svojih starših – še toliko bolj v kriznih časih. UNICEF Slovenija je zato pripravil osem nasvetov, kako se lotiti pogovora z otrokom ter mu zagotoviti potrebno  oporo in tolažbo. Najdete jih na povezavi: https://www.unicef.si/novice/14416/kako-se-z-otroki-pogovarjati-o-konfliktih-in-vojni-8-nasvetov-za-podporo-in-tolazbo-vasih-otrok.

 

Dostop do Navodil o vstopu in bivanju državljanov Ukrajine v Sloveniji