Objava povpraševanja o potrebah po poslovnih površinah v občini v prihodnjih petih letih

09. 09. 2022
Objava povpraševanja o potrebah po poslovnih površinah v občini v prihodnjih petih letih

Občina Rogaška Slatina objavlja povpraševanje gospodarskim subjektom o potrebah po poslovnih površinah v občini v prihodnjih petih letih

 

V letu 2019 je bil sprejet Odlok o občinskem prostorskem načrtu (OPN), ki predstavlja krovni prostorski akt Občine Rogaška Slatina in zemljiščem določa namensko rabo ter prostorsko izvedbene pogoje. V postopku priprave je sprememba OPN, s katero želimo za prioritetne občinske pobude zagotoviti dodatna stavbna zemljišča. Ena izmed pobud je umestitev gospodarske cone Ratanska vas, ki bi se nahajala neposredno ob državni cesti Podplat  - Rogatec, med Cesto na Boč in naseljem Irje.

 

V občini razmišljamo, s katerimi dodatnimi vzpodbudami bi v okviru pristojnosti, ki jih imamo, pomagali, da bi občanke in občani lahko našli možnosti nove zaposlitve ali samozaposlitve.

 

Eno izmed možnosti vidimo tudi v zagotavljanju nezazidanih, komunalno opremljenih, stavbnih zemljišč v območju gospodarske cone Ratanska vas.

 

Preden bi se odločili o možnosti zagotavljanja teh parcel, nenazadnje tudi z vidika pridobivanja državnih in/ali evropskih sredstev, želimo zbrati potrebe po teh površinah, na katerih bi bila možnost izgradnje samostojnih objektov.

 

Zato Vas vljudno vabimo, da v primeru potreb po tovrstnih površinah v prihodnjih petih letih, torej, če v tem času načrtujete izgradnjo samostojnega objekta, da izpolnite vprašalnik, objavljen na spletni strani občine https://www.rogaska-slatina.si in ga vrnete na naš naslov. V vprašalnik vpišite med drugim tudi površino zemljišča, ki bi ga v primeru zagotovitve tovrstnih površin, bili pripravljeni odkupiti.

 

Na osnovi odziva zbranih odgovorov, bomo zasnovali dolgoročno politiko pri zagotavljanju tovrstnih poslovnih površin in lažje pristopili k pripravi izvedbene dokumentacije.

 

Vabimo vas, da v primeru, da se boste odločili izpolniti vprašalnik, le-tega vrnete na naslov Občine Rogaška Slatina, Izletniška ulica 2, 3250 Rogaška Slatina,  do petka, 30.09.2022.