Elin festival odlično obiskan

12. 10. 2022
Elin festival odlično obiskan

V Občini Rogaška Slatina v letu 2022 obeležujemo Leto Ele Peroci. V začetku meseca oktobra pa smo obeležili tudi Teden otroka. V sklopu dogajanj, namenjenih otrokom, so Knjižnica Rogaška Slatina, JZTK Rogaška Slatina, Občina Rogaška Slatina, Mladinski svet občine Rogaška Slatina in Kino Rogaška organizirali tridnevni družinski festival, kjer je prav vsak obiskovalec našel kakšno zanimivo dogodivščino zase. Elin festival 2022 je letos potekal od petka, 7. oktobra, do nedelje, 9. oktobra. 

Prvi dan festivalskega dogajanja so zaznamovale jesenske ustvarjalne delavnice, kjer so otroci skupaj z Mladinskim svetom Rogaška Slatina postavljali tudi Tetko Jesen. Da pa je bilo dogajanje še bolj pesto, so otroke v obiskale tudi Muce Copatarice.  

Petkovo popoldansko dogajanje se je nadaljevalo v prostorih Kulturnega centra, kjer je Knjižnica Rogaška Slatina organizirala striparsko delavnico. V soboto so s festivalskim dogajanjem začeli že dopoldan. V dvorani Kulturnega centra je obiskovalce s čarovniško-cirkuško predstavo nasmejal Klovn Žare. Po predstavi je sledila eksperimentalna dogodivščina. Na obisk v Rogaško Slatino je prišla Hiša eksperimentov iz Ljubljane. Sobotno popoldansko dogajanje pa je bilo bolj aktivno, organizatorji festivala so ga poimenovali: Aktivno popoldne pod Janino, na zeleni strehi garažne hiše Janina.

 

Muca copatarica

Zeleno doživetje pod Janino

Striparska delavnica

Ustvarjalne delavnice