Prenovljen nogometni stadion v Rogaški Slatini predan namenu

23. 09. 2023
Prenovljen nogometni stadion v Rogaški Slatini predan namenu

V Občini Rogaška Slatina bo današnji dan z velikimi črkami ostal zapisan za vse ljubitelje športa. Po več kot tridesetih letih je bila v mestu odigrana prva prvenstvena tekma 1. slovenske nogometne lige, med domačim nogometnim klubom Rogaška in gostujočo Muro. Kar je še pred letom dni delovalo kot misija nemogoče, je torej danes postalo realnost.

Občina je s pospešeno pripravo projekta pričela decembra lani, tudi kot odziv na odkrite ambicije vodstva nogometnega kluba po napredovanju v 1. slovensko nogometno ligo. Porast pozitivnih rezultatov in povečan obseg aktivnosti je opaziti tudi v mlajših selekcijah, zato je bila prva misel ob načrtovanju ukrepov, da prenovljena infrastruktura ne bo v funkciji le v času igranja tekem, ampak da je potrebno izboljšati pogoje za vsakodnevno delo.

Rešitve so bile potrebne na vseh področjih infrastrukture, vseskozi je potekalo usklajevanje z Nogometno zvezo Slovenije. Izvedena dela vključujejo obnovo dotrajanih garderobnih in ostalih prostorov v kletni etaži starejšega dela objekta, zagotovitev večje uporabne površine z zagraditvijo prostora v smeri parkirišča in z ureditvijo nadstropne etaže, postavitev info točke za prevzem akreditacij in prodajo vstopnic, povečanje kapacitete na 1.000 obiskovalcev, vzpostavitev pogojev za TV produkcijo, delo VAR asistence in novinarjev, izvedbo novega električnega in internetnega priključka, ureditev avtomatskega zalivalnega sistema igralne površine, prestavitev igrišča proti tribunam, vgradnjo novih ograj, lovilnih mrež in kabin ob igrišču. Projekt je od ideje do izvedbe in pridobitve uporabnega dovoljenja realiziran v rekordno kratkem času desetih mesecev.

Končni obračun vseh stroškov investicije v tem trenutku še ni zaključen, prvi izračuni kažejo na realizacijo v višini 1.315.000 evrov. Od tega so zagotovljena nepovratna sredstva sofinanciranja v višini 100.000 evrov, na podlagi uspešne prijave na javni razpis Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport. Glavni izvajalec gradnje je bila družba Halomojstri, dobavo in montažo opreme je izvajal Panles, zasluge hitremu procesu od ideje do izvedbe pa gredo v veliki meri tudi projektantu in izvajalcu strokovnega nadzora, družbi Uniprojekt.

Vsa vlaganja občine v nogometno infrastrukturo Športnega centra Rogaška Slatina so v zadnjih štirih letih s to zadnjo v vrsti investicij že presegla 2,5 milijona evrov. Odziv otrok in celotne športne javnosti kaže, da vlaganj nikakor ne gre gledati kot strošek, ampak kot naložbo v povečan obseg športnega udejstvovanja vseh generacij in dvig kvalitete bivanja v Rogaški Slatini. Naj se športni praznik kot je bil današnji ponovi čim večkrat!