Izvaja se gradnja širokopasovnega optičnega omrežja RUNE

20. 05. 2024
Izvaja se gradnja širokopasovnega optičnega omrežja RUNE

V Krajevni skupnosti Sv. Florijan se je začela gradnja optične infrastrukture, ki jo v sklopu projekta RUNE gradi podjetje RUNE Enia. 

 

Projekt RUNE, ki ga financira zasebni sklad CEBF – Connecting Europe Broadband Found, je načrtovan s ciljem zagotavljati optično infrastrukturo prebivalcem podeželskih območjih. S tem pa omogočiti dostop do internetne povezave z visoko hitrostjo, ki vam obenem prinaša številne prednosti - od stabilne in zanesljive internetne povezave, neobčutljivosti na zunanje vplive, hitrega prenos podatkov, do več povezanih naprav do igranja iger brez motenj. V projekt je vključena tudi Občina Rogaška Slatina.

Vključenost naslova v projekt RUNE lahko preverite na spletni strani www.ruralnetwork.eu, kjer lahko priključek tudi naročite. Od 1. 4. 2024 cena za izgradnjo priključka znaša 250 evrov z DDV za fizične in 278,54 evra z DDV za pravne osebe. Znesek lahko krije tudi izbrani ponudnik storitev, podrobnosti o tem pa morate preveriti pri njih.

 

Za več informacij o projektu RUNE in naročilu priključka se lahko obrnete na Center za pomoč uporabnikom. Ta je na voljo vsak delovni dan med 8. in 12. uro na telefonski številki +386 (1) 235 15 30 ali na e-naslovu rune-si@ruralnetwork.eu.

 

Vse informacije je izvajalec na voljo tudi na spletni strani www.ruralnetwork.eu, na Občini Rogaška Slatina je skrbnik področja g. Marja Drofenik, 03 81 81 714.