Novinarska konferenca pred 3. Festivalom športnega in igranega filma v Rogaški Slatini

30. 05. 2024
Novinarska konferenca pred 3. Festivalom športnega in igranega filma v Rogaški Slatini

V Rogaški Slatini bo med 19. in 22. junijem potekal 3. Festival športnega in igranega filma. Idejni in organizacijski vodja tega projekta Vojko Korošec je pred 30 leti skupaj s Srečkom Zakrajškom zagnal projekt ŠKL (Šolska košarkarska liga). V njem je sodelovalo 350.000 mladih, bogata zgodovina tega tekmovanja pa je med drugim zabeležena tudi v dokumentarnem filmu ŠKL − Šport tisočerih obrazov, ki je prejel številna mednarodna priznanja s filmskih festivalov (Zlatibor, Milano, Budva …). Tudi zaradi tega filma se je Vojko Korošec s sodelavci lotil novega izziva in organizacije športnega filmskega festivala, ki je del ISFF-ja (Mednarodne organizacije športnih filmskih festivalov).

Ambasador festivala je legendarni Ivo Daneu, ki je sodeloval na novinarski konferenci o letošnjem festivalu, ki je bila v sredo v prostorih trgovine Steklarne Rogaška na Mestnem trgu 22 v Ljubljani. Festival tudi v Sloveniji pridobiva prepoznavnosti, saj se iz leta v leto nanj prijavi več filmov. Letos jih je bilo 620, od katerih jih je strokovna komisija izbrala 40. Med njimi tudi letošnji hit, ki govori o življenju legende tenisa Nikola Pilića. Nikola Pilić bo tudi gost festivala ter prejemnik športne nagrade ISFF.

Poleg ogledov izbranih filmov pa je v okviru festivala organizator poskrbel tudi za bogat spremljevalni program. Letos bo to družabna igra Cornehole, ki prihaja iz ZDA, v Rogaški Slatini pa bodo v okviru festivala potekali 1. svetovno, evropsko in odprto prvenstvo I Fell Slovenia v Corn Holu, Mini olimpijada v sodelovanju z OKS, Zumba maraton v organizaciji Turističnega društva Venus ter festival Evropske zveze motoristov (Gold Wing).

Glede na navedeno se nam obeta nov izjemen filmski festival. Več o programu lahko preberete na internetni strani www.isff.si.