Ustvarjanje likovnih del na temo Tour Slovenia 2024 – Rogaška pod okriljem Občine Rogaška Slatina

12. 06. 2024
Ustvarjanje likovnih del na temo Tour Slovenia 2024 – Rogaška pod okriljem Občine Rogaška Slatina

Učenci I. in II. OŠ Rogaška Slatina so že drugo leto zapored ustvarjali likovna dela ob izjemnem dogodku kolesarski dirki »Tour Slovenia«, ki se že deset let odvija tudi v našem turističnem biseru, Rogaški Slatini.

Učenci vsako leto dogodek z veseljem spremljajo v živo, ob sami kolesarski trasi, tako da jim je utrip dogodka dobro poznan, prav tako pa jim je poznana kulturna dediščina in naravna dediščina izvira znamenite mineralne vode Donat Mg in z njo povezana mitološka zgodba o krilatem konju Pegazu.

Likovna dela učencev šestošolcev, osmošolcev in devetošolcev VIZ II. OŠ Rogaška Slatina na zelo izrazen način, z vso otroško in mladostno energijo prepletajo zgodovinskost in sedanjost našega kraja, s pridihom samega dogodka − kolesarske dirke Tour Slovenia 2024. V likovnem ustvarjanju je sodelovalo okrog 80 učencev, med desetimi najbolj izvirnimi likovnimi deli pa je bila največ pozornosti deležna slika učenke devetega razreda Taje Gradecki, ki je na prepričljiv, likovno učinkovit način prepričala tako odraslo kot otroško publiko. Zato je bilo njeno likovno delo izbrano kot najboljše med vsemi. 

Na I. OŠ Rogaška Slatina je sodelovalo 17 učencev iz 4., 6. in 7. razreda. V okviru kolesarske dirke po Sloveniji je nastalo 10 likovnih del. Vsa nastala likovna dela izražajo veliko ustvarjalnosti in veselja naših učencev, zato smo težko izpostavili samo eno. 

Kot najbolj izvirno otroško likovno delo smo izbrali delo učenke 4. razreda Sofie Ivolha. Učenka je na svojem delu predstavila dve najbolj prepoznavni znamenitosti našega kraja, Pegaza, in najvišjo stavbo Slovenije, Stolp Kristal. Želela je spodbuditi naše kolesarje. 

Vsem učencem in mentoricam Branki Unverdorben in Katji Čož, ki so sodelovali pri ustvarjanju likovnih del, čestitamo. Obe najboljši likovni deli bomo nagradili s paketom »Kristalno doživetje«, ki ga podarja Javni zavod za turizem in kulturo Rogaška Slatina.

Razstavo omenjenih del si lahko ogledate v fotogaleriji na naši spletni strani in v prostorih obeh osnovnih šol.

 

Galerija likovnih del I. OŠ Rogaška Slatina

Galerija likovnih del II. OŠ Rogaška Slatina

Evelin Pale Završnik, Adila Bangoji

Julija Šeligo, Julija Oset

Lukas Prelić

Nika Posilović, Sara Aleksić, Sajida Shabani

Nuša Halužan, Eva Dolšak

Patricija Čobec, Neja Brezak

Sara Nušinović

Taja Gradecki

Taja Jost

Tineja Pirš Kamenšek