Za mestno kopališče v Rogaški Slatini nov milijon evrov nepovratnih sredstev

26. 09. 2024
Za mestno kopališče v Rogaški Slatini nov milijon evrov nepovratnih sredstev

Občina Rogaška Slatina se je s projektom »Kopališče Rogaška Slatina« prijavila za sofinanciranje na Javnem razpisu za izbor sofinanciranja investicij v športno infrastrukturo v letu 2024. Vloga za sofinanciranje je bila uspešna, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport (MGTŠ) je projektu dodelilo sredstva v višini 1.000.000 evrov, kar je enako maksimalni možni vrednosti sofinanciranja posameznega projekta.

 

Novo mestno kopališče je načrtovano na območju Športnega centra Rogaška Slatina. Projekt vključuje plavalni bazen velikosti 25 x 20 m, otroški bazen 8 x 8 m, okrogel bazen premera 8 m za najmlajše, bazensko ploščad, servisno-upravni objekt z garderobami in sanitarijami površine ca. 400 m2, zelene površine za oddih na zelenicah in hortikulturo za naravno senčenje površin. Urejena bo vsa potrebna infrastruktura za sprejem do največ 500 obiskovalcev v poletnem času, v obdobju junij – september.

 

Glavni cilji projekta se nanašajo na večjo cenovno dostopnost v primerjavi s komercialnimi termalnimi centri, dodatne možnosti kvalitetnega preživljanja prostega časa za otroke, mladino in starejše generacije, izboljšane pogoje za plavalno rekreacijo, nove možnosti v pedagoškem procesu šol in izboljšanje ponudbe za turistične obiskovalce z avtodomi in ostale obiskovalce.

 

Ocenjena vrednost projekta znaša 2,5 milijona evrov. Ob upoštevanju odobrenega sofinanciranja z nepovratnimi sredstvi v višini 1 milijon evrov in predhodno pridobljenih sredstev iz naslova iger na srečo, v višini 1,4 milijona evrov, bo »Kopališče Rogaška Slatina« realizirano praktično brez porabe sredstev iz rednih virov občine.

 

Zaprtje finančne konstrukcije z nepovratnimi sredstvi je ključnega pomena za nadaljevanje projektnih aktivnosti in za opredelitev konkretnega terminskega plana. Po izdelavi projektne dokumentacije in pridobitvi gradbenega dovoljenja je začetek gradnje načrtovan spomladi 2025, zaključek spomladi 2026. Velika želja vseh sodelujočih v projektu je, da bi novo mestno kopališče v Rogaški Slatini zaživelo s poletjem 2026.

 

Kopališče Rogaška Slatina

Kopališče Rogaška Slatina