Umetniško izražanje mladih v Rogaški Slatini

21. 10. 2024
Umetniško izražanje mladih v Rogaški Slatini

V soboto, 19. oktobra 2024, je bila za namen grafitiranja predana nova površina za umetniško udejstvovanje, namenjena mladim ustvarjalcem. Nova površina, v velikosti 31,50 m², se nahaja na zunanji strani sedišč ob košarkarskem igrišču pri II. Osnovni šoli Rogaška Slatina.

 

Župan, mag. Branko Kidrič, je ob tej priložnosti izpostavil nadaljevanje uspešnega sodelovanja z mladimi umetniki, ki prispeva k urejenemu in lepšemu javnemu prostoru. Posebna zahvala pri tem gre g. Vidu Jungarju in g. Roku Kvesiču za njun prispevek pri realizaciji projekta.

 

Z zagotovitvijo dodatnih površin za grafite na tej lokaciji ter na že določeni površini na podvozu pod železniško progo, ki se nahaja ob sprehajalni poti med II. Osnovno šolo Rogaška Slatina in ulico Žibernik, pričakujemo, da bo grafitiranje v prihodnje potekalo izključno na teh dveh urejenih območjih.

 

Vse neustrezno izdelane grafite na najbolj izpostavljenih mestih v Rogaški Slatini smo že odstranili. Ob tej priložnosti ponovno opozarjamo, da je grafitiranje na vseh drugih javnih površinah ter na zasebnih površinah v Rogaški Slatini prepovedano.

Predaja površine za umetniško ustvarjanje namenu