Bodimo pozorni tudi na pravilno odlaganje smeti

18. 03. 2020
Bodimo pozorni tudi na pravilno odlaganje smeti

Kako ravnati z odpadki, če kažete znake koronavirusa?

Odpadke v gospodinjstvih z bolniki, ki kažejo znake bolezni koronavirusa COVID-19, se lahko odvrže izključno v posodo za mešane komunalne odpadke.

Vse odpadke osebe, ki kažejo znake bolezni COVID-19, je treba odložiti v plastično vrečko za smeti. Plastično vrečko je treba tesno zapreti (zavezati, zalepiti), tako da raztresanje vsebine odpadkov ni možno.

Med te odpadke sodi material za enkratno uporabo, ki ga uporablja bolna oseba in njeni negovalci (rokavice, robci in maske) ter, kadar je to primerno, osebna zaščitna oprema zdravstvenega osebja (v primeru obiska bolnika, če to ni drugače urejeno).

Zaprto vrečo je treba odložiti v posodo za zbiranje mešanih komunalnih odpadkov (zelena posoda) in nikakor ne v zabojnike, namenjene zbiranju ločenih frakcij odpadkov - biološki odpadki, embalaža iz plastike, kovin in sestavljenih materialov.

Tudi rokavice iz lateksa ali podobnih materialov, ki se uporabljajo za nakupe ali druge namene, niso embalaža in ne sodijo v posodo za embalažo (rumene barve).

#OSTANIZDRAV