Javna objava Dopolnjenega osnutka OPPN za del Športnega centra Rogaška Slatina

22. 07. 2024

 

Občina Rogaška Slatina je v letu 2023 z objavo Sklepa o začetku postopka priprave OPPN v Uradnem listu Republike Slovenije, št. 046/2023 pričela s postopkom priprave izvedbenega prostorskega akta za območje Športnega centra v Rogaški Slatini. OPPN se izdeluje skladno z Zakonom o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 199/21, 18/23 – ZDU-1O, 78/23 – ZUNPEOVE, 95/23 – ZIUOPZP in 23/24; v nadaljnjem besedilu: ZUreP-3).

 

Za OPPN se skladno s prvim odstavkom 128. člena ZUreP-3 celovita presoja vplivov na okolje ne izdela. Na podlagi mnenja Zavoda RS za varstvo narave, OE Celje, št. 3563-0166/2023-2, z dne 4. 4. 2023 (Ocena verjetnosti pomembnejših vplivov izvedbe plana na varovana območja in mnenje o obveznosti izvedbe presoje sprejemljivosti plana) izhaja, da leži območje OPPN in njegov daljinski vpliv izven posebnih varstvenih območij (območij Natura 2000) in zavarovanih območij ter zato Zavod ocenjuje, da presoje sprejemljivosti vplivov izvedbe plana v naravo na varovana območja ni treba izvesti.

 

OPPN je v prostorskem informacijskem sistemu objavljen pod identifikacijsko številko 3485.

 

Predmet OPPN je umestitev rekreativnih in športnih površin kot dopolnitev in širitev obstoječega športnega centra Rogaška Slatina, zunanja ureditev, pripadajoča ureditev gospodarske javne infrastrukture in priključevanje novih objektov na njo.

 

Predvidena je umestitev:

 

  • kopališča - kompleksa bazenov s spremljajočimi objekti (garderobe, sanitarije, gostinski objekt, ploščadi, terase, paviljoni, senčnice ipd.),
  • koloparka - otroške kolesarske steze (pump track),
  • otroškega igrišča in
  • parkirišča.

 

Po prejemu vseh mnenj relevantnih nosilcev urejanja prostora je pripravljen dopolnjen osnutek, namenjen sodelovanju javnosti. Zainteresirana javnost lahko v 30-ih dneh od objave, do dne 22.8.2024. dopolnjenega osnutka poda svoje predloge in pripombe ustno na zapisnik na Občini Rogaška Slatina ali po mejlu na naslov obcina@rogaska-slatina.si.

 

Gradivo: