Javna objava osnutka Občinskega podrobnega prostorskega načrta za stanovanjsko gradnjo ob Celjski cesti (del EUP RA9)

21. 06. 2023

Občina Rogaška Slatina je na pobudo zasebnika pristopila k pripravi Občinskega podrobnega prostorskega načrta za stanovanjsko gradnjo ob Celjski cesti (del EUP RA9), v nadaljevanju OPPN.

 

Predmet OPPN je umestitev dveh prostostoječih stanovanjskih stavb z zunanjimi ureditvami in pripadajočo celovito ureditvijo gospodarske infrastrukture ter priključevanjem novih objektov nanjo. Lokacija je na mestu dotrajane stanovanjske stavbe, ki se odstrani. Z urbanistično arhitekturno zasnovo območja se določi okvirna umestitev stavb, prometnih in zelenih površin. Zasnova izhaja iz obstoječe parcelacije in značilnosti terena.

 

Postopek priprave OPPN se je začel s sklepom, ki ga je v marcu 2022 sprejel župan Občine Rogaška Slatina (Sklep o začetku postopka priprave Občinskega podrobnega prostorskega načrta za stanovanjsko gradnjo ob Celjski cesti (del EUP RA9) in je bil objavljen v Uradnem listu RS, št. 38/22 z dne 18. 3. 2022. Pravna podlaga za pripravo Občinskega podrobnega prostorskega načrta je Zakon o urejanju prostora (ZUreP-2, Uradni list RS, št. 61/17).

 

Ministrstvo za naravne vire in prostor je odločilo, da v postopku priprave in sprejemanja plana ni treba izvesti postopka celovite presoje vplivov na okolje in presoje sprejemljivosti vplivov izvedbe plana na varovana območja narave, predmetnemu prostorskemu aktu pa je v zbirki prostorskih aktov dodelilo identifikacijsko številko 2917.

 

Osnutek OPPN bo z namenom seznanitve javnosti in pridobivanja mnenj nosilcev urejanja prostora javno objavljen

 

od 21. 6. 2023 do 22. 7. 2023

 

na občinski spletni strani www.rogaska-slatina.si in v prostorih Oddelka za okolje in prostor.